HoExpo Horse -messut
Kaupallinen yhteistyö,  Messut

GoExpo Horsen tunnelmia ja miksi olen messuihminen

Se on taas täällä: kevät ja hevosmessujen kulta-aika! Toisille messut ovat vuoden piristysruiske, toiset jaksavat ihmispaljoutta vain parin tunnin pikapyrähdyksen ajan. Vaikka itse viihdyn usein paremmin omissa oloissani kuin väkijoukoissa, messut ovat poikkeus. Niistä nautin suunnattomasti, olipa aiheena lemmikit, kirjat tai hevoset.

GoExpo Horse, entinen Horse Fair, on minulle se The Messutapahtuma, jonne palaan vuosi toisensa jälkeen! Jos olisi valittava HIHS:n ja messujen välillä, menisin silmää räpäyttämättä jälkimmäiseen. Helsingin hevosmessut edustavat minulle sitä samaa haaveet todeksi -osastoa kuin poninäyttelyt aikoinaan. Siellä pääsin jo vuosia sitten elämään ja hengittämään elämää, joka oli muuten vielä kaukainen haave: oma hevonen pääkaupunkiseudulla, mahdollisuus kokeilla sen kanssa erilaisia lajeja, samanhenkiset ihmiset ja hulppeat varusteet, joita ständit notkuivat.

Olen jo aiemmin kirjoittanut siitä, ettei unelma omasta hevosesta ole ollenkaan mahdoton. Pääkaupunkiseudulla se ei vaan ole helpoin mahdollinen toteuttaa, jos siinä ohessa maksaa asuntolainaa ja vasta raivaa tietään eteenpäin työelämässä. Monen asian on loksahdettava elämässä kohdalleen, jotta voi valita harrastuksen, joka vie tuhatlappusen joka kuukausi ja aikaa parikymmentä tuntia viikossa. Messuilla sain aina lisää virtaa unelmani tavoittelemiseen.

Vuosien varrella mieleeni on painunut lukematon määrä huikeita hetkiä ja kokemuksia Helsingin hevosmessuilta. Poliisihevosten show sai vuosi toisensa jälkeen vuoronperään sekä nauramaan että itkemään liikutuksesta. Sydämeni oli muljahtaa paikoiltaan, kun näin Kaktu ja Futura -blogin Futuran muutama vuosi sitten ihan livenä paikan päällä. Taisin Kaktullekin jutella silloin jotain sekavia omista lämminverihaaveistani ja taustoistani ravureiden kanssa.

Muistan mustan Euro-Liten kypärän, jonka ostin ratsastustunteja varten ja joka istui päähäni kuin valettu. Muistan suomenpienhevosten pisteeltä nappaamani myyntiesitteen, jota lueskelin kotimatkan, vaikka tilini oli tyhjä. Muistan kiireisen kahvion Lipton-teet ja juustosämpylät, kävelystä kipeät jalat ja hevoslehdet, joista kahmaisin mukaan koko vuoden numerot kerralla. En tuntenut ketään, hukuin vain väkijoukkoon omien haaveideni kanssa ja olin itse asiassa tosi tyytyväinen niin!

Siitä sitten, pikkuhiljaa, askel kerrallaan, pääsin syvemmälle ja syvemmälle mukaan hevosmaailmaan. Ensin olin ratsastuskoululainen, sitten elämääni putkahti vuokrahevonen, sitten ensimmäinen oma ratsuponi 3,5 vuodeksi, sen jälkeen pienen hengähdystauon jälkeen toinen. Opin tuntemaan tallikavereita, valmentajia, muita somessa hevosharrastuksestaan kertovia. Vastaantulijat eivät olleetkaan enää ventovieraita. En ollut enää ulkopuolinen haaveilija, vaan aktiivinen osa hevoselämää.

Nykyisin GoExpo Horse on minulle paikka, jossa käyn tervehtimässä tuttuja, tekemässä täsmäiskuostoksia ja viihtymässä pääareenan esitysten parissa. En usko, että tulen enää saavuttamaan sitä tietynlaista taianomaista mielentilaa, kun unelmani olivat siinä sormieni ulottuvilla ja katselin koko ilmiötä ulkoapäin. Edelleen messut ovat kuitenkin se ykköspaikka, jossa inspiroidun ja suunnittelen uutta. Viime vuonna sain messuilla ajatuksen Reetun uusista kärryistä, tänä vuonna ostin kisapaidan ensi kesän Kansalliseen poninäyttelyyn.

Equestrian Stockholm -kisapaita kesän poninäyttelyä varten
Kohti uusia unelmia: paita ostettu ensi kesän poninäyttelyä varten. Toivottavasti on vielä sääntöjen mukainen! 🙂

Vaikka messut ja yleisökin muuttuvat vuosien varrella, toivon, että GoExpo Horse pysyy jatkossakin paikkana, joissa unelmista tehdään totta. Sellainen se mielestäni tänäkin vuonna oli ja tarjosi hienoja elämyksiä monipuolisten ohjelmanumeroiden, infolavan luentojen ja kisojen merkeissä. Kirjoitan parin päivän kuluttua vielä tarkemmin itse ohjelmasta, kuten satulansovituksen parhaista tärpeistä. Tässä vaiheessa sanottavana on kuitenkin enää yksi sana: kiitos!

Ps. Koosteen omista parhaista messuhetkistäni tänä vuonna löydät Instagram-tililtäni GoExpo Horse -kohokohdista.

Pääkuva: Heidi Koivunen / Messukeskuksen mediapankki ( Anna Von Wendtin kouluratsastusklinikka)

3Herättikö tämä ajatuksia? Ota kantaa somessa!

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *