Blogi,  Reetun elämä

Uusi poni, uusi blogi!

Hei, ja tervetuloa uuden blogini pariin! Tähän vuoteen on mahtunut niin paljon muutoksia, että aika uuden blogin perustamiselle tuntui sopivalta.

Kun tiemme Reetu-ponin kanssa kohtasivat viime keväänä, ajatus omasta hevosblogista alkoi muhia mielessäni. Muutamat Tassuttelua-blogin lukijat, tutut ja tallikaverit olivat erikseen pyytäneet, että kirjoittaisin taas hevosista. Tilanne edellisen ponini Pepen kanssa oli edennyt niin hankalaksi, etten yksinkertaisesti halunnut enää kertoa sitä muille. Kritiikin pelossa lopetin koko bloggaamisen hevosista.

Tilanne on nyt toinen. Minulla on elämäniloinen poni, jonka kanssa olen samalla taajuudella, joka ei ole kipeä (pullea kyllä) ja jonka kanssa olen saanut kokea upeita juttuja. Blogin nimi juontaa juurensa sanonnasta kolmas kerta toden sanoo, koska nyt tuntuu, että olen todella löytänyt elämäni hevosen! Kaksi aiempaa, jotka esittelen myöhemmin omilla sivuillaan, olivat kerrassaan ihania hevospersoonia, mutta Reetu tuntuu parhaiten omaan käteen sopivalta. Toki olen kahden aiemman hevosen kanssa jo tehnyt (toivottavasti) pahimmat mokani ja oppinut raskaimmat oppiläksyni. Kolmannen kanssa on jo helpompaa.

”Minä sulle vielä helpot näytän”, t: Reetu

Tulin kavereideni kanssa juteltuani siihen tulokseen, että on turha ylipäänsä pelätä kritiikkiä, koska kyllä maailmaan mielipiteitä (ja blogeja) mahtuu. Loppujen lopuksi olen saanut blogin kautta vain positiivista palautetta, hyvää keskustelua  ja hirveän mukavia tuttavuuksia – silloinkin, kun oli vaikeaa, ja oikeastaan juuri silloin.

Minulla on ihan hirveästi kerrottavaa paitsi Reetusta, myös hevosaiheista yleisesti. Aloitetaan kuitenkin perusasioista: olen 36-vuotias it-alan työmuurahainen ja hevosharrastaja, joka omistaa 6-vuotiaan connemaranponin, Ohana Fredericon. Reetu asuu Tuusulassa Chevalinn-tallilla Paddock Paradise -pihatossa, minä Helsingissä Pajamäessä. Löysin tieni hevosten pariin n. 12-vuotiaana ravitallin tallityttönä.

Perusilmeeni Reetun kanssa.

Olen hevostelijana jonkinlainen kukkahattutädin ja vanhan ravimiehen sekasikiö. Minut voi bongata palkkaamasta ponia ruokapalkalla sellaista tahtia, että heikompaa hirvittää. Suosin hevosystävällisiä vaihtoehtoja, ratsastan paljon kuolaimettomilla ja tykkään tehdä harjoituksia maastakäsin. Olen imenyt tietoa eläinten oppimisesta kuin sieni. Liikutan hevostani usein liian kevyesti ja pitkin ohjin hipsuttaen. Poden siitä huonoa omatuntoa, mutta toisaalta pelkään myös vaatia, etten vain aiheuta kipua. Tilaan Heportteri-lehteä.

Toisaalta olen tiukka siinä, että päälleni ei tungeta, minua ei näykitä eikä kanssani ryntäillä miten sattuu. En jaksa ylianalysoida hevosen jokaista turpakarvan liikahdusta enkä pidä eläinten liiallisesta ihmillistämisestä.  Rakastan maastoilua ja lämminveriravureilla ajamista – yksi parhaita hevoskokemuksia ikinä oli viime keväänä käymäni Vermon ravikoulun ajokurssit. Pidän poniani hevoseläimenä, en lapsena, enkä pelkää sen katkovan koipiaan pihatossa muiden kanssa riehuessaan.

Hevoshuutajallakin voi olla joskus paikkansa…

Pääsääntöisesti meidät löytää Tuusulan metsistä ja hiekkamontuilta maastoilemasta. Kisaaminen ei ole minun juttuni, mutta nostan kyllä hattua kaikille, jotka pääsevät kisaradoille asti. Minulla ei riitä sen enempää hermot kuin taidotkaan. Kentän kiertäminen ei ollut ainakaan aluksi Reetullekaan mieluista hommaa. Ilmojen viilennettyä, sopivien varusteiden löydyttyä ja hevoselle mielekkäiden harjoitusten avulla olemme hissuksiin löytäneet myös kentältä orastavan liikkumisen ilon.

Futistreenit. Kuvan otti tallikaverini ja futiskaveri Seija.

Maneesissa olemme harjoitelleet jalkapallon pelaamista, niin että Reetu potkii palloa ja minä ohjaan selästä oikeaan suuntaan. En vastaa Reetun liikutuksesta kokonaan yksin, vaan sillä ratsastaa viikottain kokenut tallikaverini, joka on auttanut löytämään Reetun laukkanappulat maastossa.

Olen varoittanut tallin valmentajaa jo siitä, että olemme valmiit valloittamaan kentän tositarkoituksella syksyllä. En usko, että seikkailija-Reetun mielenkiinto riittää kovin vakavamieliseen koulutreeniin, mutta sillä voisi olla potentiaalia esimerkiksi Working Equitation -harjoituksiin. Oma ratsastukseni tarvitsee ainakin valmentajan haukankatsetta, etten jää itse jarruttamaan hevosta tai laahustamaan pitkin ohjin etupainoisena lopun elämääni. Katsotaan siis, mitä syksy tuo tullessaan! Nyt minulla on ainakin blogi, jossa sulatella oppimaani ja kertoa, mitä meille kuuluu.

Kuvat: Sanna Lohenoja

4Herättikö tämä ajatuksia? Ota kantaa somessa!

6 Comments

 • Liisa

  Miten kivaa kun monet palaavat bloggaamiseen. Tosi kiva päästä lukemaan sun ja Reetun yhteisestä matkasta!

  • admin

   Kiitos, mukava on päästä kyllä kirjoittamaankin! 🙂 Jos muuten tiedät muitakin uusia tai uudelleen aloittaneita aikuisia hevosbloggaajia / instatilejä, otan kyllä mielelläni kaikki vinkit vastaan! En oikein itse tiedä muita kuin Muuliblogi, Kian blogi, 30v kavioliitossa ja Aadan hevoselämää.

   • Noora

    Änkeän tähän vinkkaamaan muutamaa blogia joita itse luen: Anu ja Vihru, Takaisin lähtöruutuun, Vilketotti, Penaponi.

    • piia

     Hyvä, kun änkesit, tuossahan oli monta hyvää vinkkiä lukulistalle! 🙂 Penaponi olikin jo tuttu, mutta muut eivät.

 • Sandra, Juju ja Nuppu

  Hep, täällä ollaan! Ihanaa, että aloitit taas heppabloggaamisen! :))) Ja olen niin iloinen, kun sun ja Reetun polut kohtasivat ja vaikutatte niin hyvältä tiimiltä. <3 Se ei voi olla ihan vain sattumaa – jokin kohtalo nyt kyllä puuttui peliin, tai sitten olen vain lukenut liikaa heppakirjoja (mm. K.M Peytonin "Tähdenlentoa" ja "Yli esteiden"). Mahtavaa heppasyksyä (ja yhteistä taivalta ihan yleisestikin) teille Reetun kanssa! En malta odottaa, että voin lukea siitä lisää.

  • piia

   Jee, mukavaa että löysit tämänkin blogin puolelle! 🙂

   Kyllä kaikki jotenkin osui niin näppärästi kohdalleen uuden pihattorakennuksen valmistumista myöten, että ehkä kohtalolla oli tosiaan sormensa pelissä! 😁 Olen kyllä todella innoissani tulevasta syksystä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *